Jachthondenschool voor retrievers
 
Labradors van 't Lofarveld

Puppycursus

De belangrijkste fase in het leven van uw hond is de puppytijd. In deze weken is het belangrijk dat de pup, zonder hem te overladen, veel nieuwe indrukken te laten meemaken. Om een hondeneigenaar die voor het eerst een pup heeft goed te begeleiden werk ik graag met deze groep vanaf de week waarin de pup op zijn nieuwe adres is. Om gebruik te maken van deze gevoelige periode wachten we niet tot alle entingen gegeven zijn, maar gaan we direct aan de slag. Het water gaan we echter pas in na de laatste puppyenting met 12 weken.

We starten de lessen van de kleinste pups met simpele oefeningetjes om de kennismaking en de band tussen nieuwe baas en pup te verdiepen. We nemen elke les een stukje theorie mee die we daarna stap voor stap in de praktijk gaan brengen. Ook behandelen we na de les de vragen die ongetwijfeld op je af komen die eerste paar weken. Tevens besluiten we iedere les met het bespreken van het 'huiswerk' voor de komende week. Zonder thuis verder te trainen kan je tenslotte niet verwachten dat de hond alles in voldoende mate opneemt van alleen de wekelijkse lessen. Ik verwacht dus wel gemotiveerde cursisten, die beseffen dat je thuis de basis legt van wat je tijdens de lessen aangereikt krijgt.

De pups gaan we de eerste periode o.a. kennis laten maken met vreemde voorwerpen, we zoeken uit waar de pups gevoelig voor zijn in de training, voer of misschien eerder een speeltje, zodat we daar gebruik van maken als beloning.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info