Jachthondenschool van 't Lofarveld
 
Labradors van 't Lofarveld

Workshops en Lezing najaar 2022Lezing met Jantine Veldhuyzen op 10 december 2022

Een lezing die geschikt is voor alle hondeneigenaren die willen leren over de leerprincipes baas/hond. Neem voor vragen of meer informatie gerust contact op!

LET OP:                                                                                                                                                                Voor instructeurs is deze lezing door de Commissie Kynologisch Instructeur van de Raad van Beheer beoordeeld en geaccrediteerd met 10 punten in de categorie B

Opgeven kan via: info@hondenschool-lofarveld.nl


Jachthondenschool ’t Lofarveld organiseert dit najaar weer een viertal Workshops die gegeven worden door gediplomeerd kynologisch instructeur Brenda de la Porte en Theresia Jansen

Zondag 2 oktober 2022 – Workshop ‘Meervoudige apporten op B-niveau’ *DEZE WORKSHOP IS REEDS VOLGEBOEKT*

Deze dag is bestemd voor voorjagers die op termijn met hun hond willen deelnemen aan Workingtesten C/B of MAP-wedstrijden. Voor deze dag nodigen we graag combinaties uit die al een B-diploma hebben of een C-diploma met 45 of meer punten en reeds trainen op B-niveau. De hond dient onder appél te staan en netjes te kunnen apporteren. Deze dag wordt verzorgd door 2 instructeurs.
We richten ons deze dag op dubbele en driedubbele apporten, met verleidingen, memories en combinatie van water en land. We maken gebruik van zowel wild als dummy’s.

De dag start om 10 uur en duurt tot 16 uur, waarna we kort evalueren en afsluiten met een certificaat. De koffie/thee met lekkers en lunch zijn inbegrepen. Deze dag is zonder toeschouwers.
Locatie is in Uffelte, prijs incl. lunch € 95,-
Maximaal 8 deelnemers.


Zaterdag 5 november 2022 – Workshop ‘Werken in Tweetallen’ *NOG 1 PLEKJE BESCHIKBAAR I.V.M. ANNULERING*

Deze dag staat in het teken van samenwerken in tweetallen. De opdrachten worden gepresenteerd aan een duo waarna deze samen overleggen welke hond welke opdracht gaat uitvoeren en op welke volgorde.
Samen kijken wat de sterke kanten per voorjager met hond zijn en deze benutten voor het beste resultaat. Goed inschatten wat de moeilijkheid van een opdracht is, kijken of gelijk inzetten mogelijk is en de eventuele valkuilen van de opdracht ontdekken. Deze dag wordt verzorgd door 2 instructeurs.
We maken gebruik van zowel wild als dummy’s.
Gewoon een leuke dag met uitdagingen voor hond en voorjager.

De dag start om 10 uur en duurt tot 16 uur, waarna we kort evalueren en afsluiten met een certificaat. De koffie/thee met lekkers en lunch zijn inbegrepen. Deze dag is zonder toeschouwers
Locatie is Buinen, prijs incl. lunch € 95,-
Maximaal 10 deelnemers, koppels kunnen zich samen opgeven, maar er worden ook koppels geformeerd na opgave. Dus niet als combinatie, maar alleen aanmelden is geen probleem.


Zondag 20 november 2022 – Mini-workshop voor (toekomstige) C-combinaties *NOG BEPERKT RUIMTE*

Deze dag is bestemd voor combinaties die na de zomertrainingen willen kijken hoever ze in hun training zijn om deel te kunnen nemen aan een ClubDiplomaDag of SJP proef. Aan welke onderdelen moet nog gewerkt worden en welke zijn al goed bevestigd en hoe ga je verder deze winter.
Er zal veel aandacht besteed worden aan de correcte afwerking en kunnen er vragen gesteld worden over de afwerking en hoe werkt het op een CDD of SJP wedstrijddag. We zullen niet uitsluitend de exacte onderdelen trainen, maar ook wat afwisseling hierin brengen voor zowel hond als voorjager. Deze dag wordt verzorgd door 2 instructeurs.

De dag is opgedeeld in een ochtend- en middaggroep. De ochtendgroep werkt van 9 uur tot 12 uur en de middaggroep van 13 uur tot 16 uur. Alle rassen zijn welkom, honden vanaf ongeveer een leeftijd van 9 maanden. Deze dag is zonder toeschouwers. Opgave voor beide dagdelen is ook mogelijk.
Locatie is Uffelte of Buinen (wordt nader bekeken naar aanleiding van de aanmeldingen), prijs incl. koffie/thee en lekkers € 45,-                                                          Maximaal 8 deelnemers per dagdeel.


Donderdag 29 december 2022 – Workshop Mantrailen/Speuren

Op deze donderdag in de kerstvakantie gaan we starten met Mantrailen/speuren voor beginners en gaan we verder met combinaties die al de nodige ervaring hebben in het Mantrailen/speuren.
We gaan de hond leren een menselijk geurspoor te volgen in de bossen. Voor de startende combinaties beginnen we met een simpel geurlijntje en breiden dit in de loop van de dag uit naar een echt te volgen geurspoor. Voor de honden die al de nodige ervaring hebben gaan we verder met o.a. verleidingen en sporen door moeilijker terrein en kruising van paden etc.
Mantrailen is geschikt voor iedere hond en er zijn maar heel weinig honden die hier geen plezier uit halen.

De dag start om 10 uur en duurt tot uiterlijk 16 uur, waarna we kort evalueren en afsluiten met een certificaat. De koffie/thee met lekkers en lunch zijn inbegrepen. Deze dag is zonder toeschouwers
Locatie is omgeving Buinen, prijs incl. lunch € 110,-
Maximaal 6 deelnemers.

Bij interesse kan een aanmeldingsformulier worden aangevraagd op info@hondenschool-lofarveld.nl


Enkele reacties op onze Workshops van voorjaar 2022:

Wilma; Mooie en leerzame dag gehad op een mooie locatie (WS 18-4-2022)

Karin; Ik vind jullie beiden didactisch erg goed. Jullie zien meteen welke hond wat kan en niet kan zonder te oordelen. Voor mijzelf een eye-opener hoe ik mijn hond voorjaag. Zeker een goed leermoment (WS 18-4-2022)

Hans; De begeleiding deze dag heb ik als bijzonder prettig ervaren, duidelijke uitleg en altijd een positief gevoel gegeven. Kortom, een zeer leerzame dag voor mij          (WS 18-4-2022)

Gabriëlle; Jullie vullen elkaar goed aan, fijn in de omgang en toegankelijk voor vragen. Eigenlijk alles leuk en leerzaam (WS 27-3-2022)

Cathrien; Mooi gevarieerd besloten terrein en gevarieerde opdrachten. Leuke en enthousiaste instructie en prima verzorging. Zou dezelfde workshop graag nog eens doen (WS 27-3-2022) 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info