Jachthondenschool voor retrievers
 
Labradors van 't Lofarveld

Over mij


Mijn naam is Brenda de la Porte, ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur vanaf 2004. Mijn opleiding heb ik gevolgd en volbracht bij de Martin Gaus Academie te Lelystad. Na een aantal jaren les te hebben gegeven bij een hondenschool in Borger, vind ik het nu tijd om serieus met mijn eigen hondenschool aan de slag te gaan.

Sinds 30 jaar hebben wij honden in huis. Vanaf 2002 hebben wij retrievers. Begonnen met Golden Retrievers door mijn werk bij Hulphond Nederland als unit-coördinator met de Golden Retriever Fanouk, de geweldigste hond die je kan bedenken. 

Fanouk kwam als fokteefje voor de Stichting Hulphond bij ons wonen en hiermee hebben wij ons hart verloren aan de Retrievers. Vanaf 2012 wel een overstap gemaakt naar de Labrador Retriever met de aankoop van Hinke Van 't Bovenveen. Met Hinke heb ik een tijdje jachthondentraining gevolgd, zij bleek echter andere disciplines leuker te vinden.

Wij fokken heel kleinschalig met onze honden onder onze kennelnaam Van 't Lofarveld. Uiteraard zijn al onze honden röntgenologisch gekeurd met een goede HD en ED uitslag, hebben jaarlijks een oogonderzoek en krijgen onze pups een stamboom van de Raad van Beheer mee. We selecteren altijd secuur een reu voor onze teven en zijn lid van beide rasverenigingen.

De laatste jaren heb ik mij toegelegd op op het gebied van lesgeven in Mantrialen en Speuren. Deze discipline heeft nog steeds mijn hart, maar de jachthondentraining is mijn werkelijke passie gebleken. 

Sinds 2 jaar ben ik zelf fanatiek actief in de jachthondentraining. Met twee van mijn vijf labradors volg ik zelf ook wekelijks lessen bij een collega hondenschool die gespecialiseerd is in deze tak van training. 

Bij het trainen van een cursist samen met zijn/haar hond is mijn uitgangspunt dat het welzijn van de hond voorop dient te staan. Welzijn door vooral de aanwezigheid van positieve ervaringen en het ontbreken van negatieve ervaringen. 


Puppyspecialisatie

Bij de Martin Gaus Academie heb ik de 5-daagse Puppy-specialisatiecursus  gevolgd. Hier werd veel aandacht besteed aan het begeleiden van de cursist die op zijn/haar eigen wijze bezig gaat met de pup of jonge hond, er bestaat immers geen standaardafrichting. Elke hond, elk ras en elke eigenaar is tenslotte anders. Wel zal ik handvatten aanreiken als uitgangspunt, maar deze zijn (onder begeleiding) aan te passen aan elke combinatie. 

Het belangrijkste gegeven voor mij is dat hond en baas plezier met en van elkaar hebben tijdens de jachttraining en het thuis verder oefenen. Van een gelukkige hond met een blije baas krijg ik de energie om met deze combinaties aan het werk te gaan.

 

 


 

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info