Jachthondenschool 't Lofarveld
 
Labradors van 't Lofarveld

Puppy jachthondentraining voor pups (rasgroepen 7 & 8)


Graag aanvragen voor informatie en/of opgave via het contactformulier of via info@hondenschool-lofarveld.nl

 

De belangrijkste fase in het leven van uw hond is de puppytijd. In deze weken is het belangrijk dat de pup, zonder hem te overladen, veel nieuwe indrukken te laten meemaken. Om een hondeneigenaar die voor het eerst een pup heeft goed te begeleiden werk ik graag met deze groep vanaf de week waarin de pup op zijn nieuwe adres is. Om gebruik te maken van deze gevoelige periode wachten we niet tot alle entingen gegeven zijn, maar gaan we direct aan de slag. Het water gaan we echter pas in na de laatste puppyenting met 12 weken.

We starten de lessen van de kleinste pups met simpele oefeningetjes om de kennismaking en de band tussen nieuwe baas en pup te verdiepen. We nemen elke les een stukje theorie mee die we daarna stap voor stap in de praktijk gaan brengen. Ook behandelen we na de les de vragen die ongetwijfeld op je af komen die eerste paar weken. Tevens besluiten we iedere les met het bespreken van het 'huiswerk' voor de komende week. Zonder thuis verder te trainen kan je tenslotte niet verwachten dat de hond alles in voldoende mate opneemt van alleen de wekelijkse lessen. Ik verwacht dus wel gemotiveerde cursisten, die beseffen dat je thuis de basis legt van wat je tijdens de lessen aangereikt krijgt.

De pups gaan we de eerste periode o.a. kennis laten maken met vreemde voorwerpen, we zoeken uit waar de pups gevoelig voor zijn in de training, voer of misschien eerder een speeltje, zodat we daar gebruik van maken als beloning.

De lessen voor maximaal 4 pups duren een uurtje, inclusief de theorie, langer is voor de allerkleinste echt te veel. Gedurende de weken maken we de praktijkles wat langer en de theorie wat korter. Na de les zijn de meeste pups bekaf en zal z'n rust zeker nodig hebben, ook om alle ervaringen te laten landen.. Dus ook veel socialisatie en kennismaken met diverse situaties en materialen. Wat we extra meenemen is het kennismaken met diverse soorten wild als kraai, konijn, eend etc.

De pups gaan mee naar diverse verschillende locaties met verschillende terreinsoorten als heide, zand, bramen, struikgewas etc. Een jachthond zal tenslotte niet kieskeurig kunnen zijn.

Zodra de honden iets verder zijn zullen we het lopen van eenvoudige lijntjes meenemen, vanaf het begin trainen we met behulp van de jachtfluit. Ook besteed ik veel aandacht aan de steadiness van de hond. 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info